StatCounter

luni, 13 septembrie 2010

Filme româneşti la Budapesta - „România prin ochii românilor”


Institutul Cultural Român - Budapesta deschide stagiunea de toamnă a Film Klub printr-un eveniment realizat în parteneriat cu Muzeul „Casa Terorii”, ce se va desfăşura lunar la sediul acestuia din Budapesta 1062, Andrássy út 60.
Sub genericul „România prin ochii românilor” perspectiva inedită a trecutului recent şi a societăţii româneşti în tranziţie pe care cinematografia românească o oferă va fi discutată la o serie de proiecţii şi dezbateri cu participarea cineaştilor din România şi Ungaria.
Vineri, 17 septembrie 2010, de la ora 16.30 va fi prezentat primul film: „A fost sau n-a fost?”, în regia lui Corneliu Porumboiu.
La deschidere urmează să participe Dr. Schmidt Maria, directorul Muzeului Casa Terorii şi Dr. Brînduşa Armanca, directorul ICR Budapesta.
De la ora 18.30, regizorul Corneliu Porumboiu va participa la o masă rotundă alături de regizorul maghiar Török Ferenc şi de criticul de film Gelencsér Gábor.
Evenimentul este transmis şi on-line pe site-ul Muzeului Casa Terorii: www.terrorhaza.hu

Detalii despre celelalte filme care urmează a fi prezentate pe site-ul ICR Budapesta (http://www.icr.ro/budapesta/) şi al Muzeului Casa Terorii (http://www.terrorhaza.hu/)