StatCounter

joi, 9 iunie 2011

Film despre investigaţia CICCR de la "Râpa Robilor" de la Aiud

    Un scurt filmuleţ produs "la cald" de CICCR despre investigaţia de la "Râpa Robilor" de la Aiud demarată pe 7 Iunie 2011.

3 comentarii:

Livia spunea...

Sunt cateva cadre emotionante, dar si unele al caror rost eu nu-l inteleg si care mi se pare ca dilueaza gravitatea temei. Fondul muzical mi se pare foarte bine ales.
Opinez insa ca ceea ce conteaza cel mai mult este faptul ca se pot face astfel de cercetari.

Cosmin Budeanca spunea...

E un filmuletz facut "la cald". Investigatia nu s-a incheiat. Am inteles ca se va face un fiml intreg dedicat subiectului dupa ce se va termina tot. Probabil atunci va arata altfel. Daca doriti cred ca puteti sa trimiteti opinii despre filmuletz la contact@condamnareacomunismului.ro

Anonim spunea...

Atragandu-i unui prieten (religios)atentia asupra acestor imagini, reactia lui a fost de felul: "Mai sapa mormintii? Bietii oameni! Au suferit destul! Mai bine i-ar lasa sa se odihneasca in pace." Este si aceasta o opinie - una de piosenie fata de martiri.
Unii sunt infiorati de febra cercetarii..., altii, cu smerenie, sunt pentru salasluirea in anonimat, in tarana din care ne-am plamadit, cu o cruce la capatai pe care sa scrie simplu si profund crestinesc "Odihneasca-se in pace!". Desigur si atitudinea fata de judecata este intrucatva diferita: pe pamant, in ceruri, si..., si... Dar prin stradania reasezarii lucrurilor, ne facem penitenta, ne purificam ca individ si popor, pentru a putea spera la conciliere cu martirii, cu istoria si chiar cu noi.