StatCounter

joi, 27 octombrie 2011

Memoria Cartierului Pantelimon

Un proiect interesant propus de Make a Point: „Din 3 noiembrie, la Make a Point ne-ntoarcem în vechiul Pantelimon – pornim pe firul istoriei şi căutăm, printre case de mahala şi falnice blocuri, poveştile oamenilor din cartier. Care erau înainte vreme acele momente de răgaz pe care azi le asociem timpului liber? Cât de mult a influenţat schimbarea configuraţiei urbane obiceiurile locuitorilor de la periferie?
Răspunsurile ni se relevă treptat, prin diferitele ipostaze cotidiene ale bucureşteanului de demult. Ca într-un joc de oglinzi, ele capătă consistenţă dintr-o serie de relatări istorice, fotografii re-compuse, imagini de arhivă şi mărturii orale.
Invitaţia se continuă cu o scurtă incursiune în patrimoniul construit al cartierului, ancorându-ne într-un prezent asupra căruia trebuie să decidem noi înşine. La final inventariem spaţiile de recreere ale periferiei într-un exerciţiu de imaginaţie în folosul comunităţii.
Nu uita să vii la Make a Point cu un lucru vechi care ţie îţi aduce aminte de cartier. Fie că este o fotografie de când erai mic sau un obiect drag - noi le vom expune în spaţiul Postăvăriei pe toată durata expoziţiei. Hai să scriem împreună istoriile periferiei!”
Vernisajul va avea loc în 3 noiembrie, ora 19.00, la Postăvăria Română, Şos. Morarilor nr. 1.
       Mai multe detalii despre proiect şi echipă la www.makeapoint.ro sau pe facebook.

Niciun comentariu: