StatCounter

luni, 4 iunie 2012

A apărut un nou număr din „Caietele CNSAS”

A apărut un nou număr al publicaţiei periodice „Caietele CNSAS” (anul III, nr. 1(5)/2010, 284 p.).
Volumul a fost tipărit cu sprijinul financiar al Fundaţiei Konrad Adenauer şi cuprinde opt studii, grupate în secţiunile deja consacrate („Aparatul represiv comunist: instituţii, cadre, obiective”, respectiv „Sub lupa Securităţii”).
Studiile abordează o tematică variată şi de mare interes, cu valorificarea sistematică a informaţiilor inedite identificate în arhivele fostei Securităţi: cadrele Securităţii (inclusiv fişe biografice detaliate), înfiinţarea Departamentului de Informaţii Externe, urmărirea informativă a lui Tudor Arghezi (în perioada 1932-1946), ancheta ofiţerilor implicaţi în evenimentele din 24 februarie 1945, revolta minerilor din Motru (1981), participarea României la Jocurile Olimpice de la Seul (1988). De asemenea, la fel ca în numerele anterioare, există şi o rubrică de recenzii.
Publicaţia poate fi achiziţionată la preţul de 7 lei, urmând ca după epuizarea tirajului să fie disponibilă o versiune e-book, la preţul de 1,5 lei. Formatul electronic este disponibil, la acelaşi preţ, şi în cazul precedentelor patru numere ale „Caietelor CNSAS”.
    Pentru cei interesaţi redau mai jos cuprinsul numărului (în română şi în engleză).