StatCounter

luni, 20 august 2012

Proiecţie specială a documentarului „Marele jaf comunist"

Documentarul „Marele jaf comunist”, în regia lui Alexandru Solomon, va avea loc o proiecţie specială pe 23 august, pe terasa Cărtureşti Verona din capitală, cu ocazia lansării pe DVD a filmului, informează Parada Film.
DVD-ul include şi filmul „Reconstituirea” (1960), regizat de Virgil Calotescu, pe un scenariu aprobat de Ministerul de Interne al Republicii Populare Române.
Cu ocazia lansării acestui DVD, pe terasa Cărtureşti Verona va fi organizată joi, 23 august, de la ora 20.00, o proiecţie specială a filmului „Marele jaf comunist”, în prezenţa regizorului Alexandru Solomon. În august 1959, în Bucureşti, o maşină a Băncii Naţionale este atacată în plină stradă, de un grup de oameni mascaţi şi înarmaţi, care fug cu suma de 1,6 milioane de lei.
O lună mai târziu, şase foşti membri ai nomenclaturii comuniste sunt arestaţi şi acuzaţi de jaf. În timpul anchetei, li se cere să-şi joace propriile roluri într-o reconstituire filmată la comanda Securităţii. Apoi sunt condamnaţi la moarte sub obiectivul aparatului de filmat. La mai puţin de un an, filmul „Reconstituirea”, în regia lui Virgil Calotescu, rulează pe ecrane.

Expoziţia „Raving History” semnată Tara (von Neudorf)

Joi, 23 august 2012, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY vernisajul expoziţiei „Raving History” semnată Tara (von Neudorf), curator Diana Dochia. Publicul amator de artă contemporană va putea viziona expoziţia în perioada 29 august – 23 septembrie 2012.
Vă mai amintiţi ce însemna 23 august?! 23 august, ziua Naţională a României, în urmă cu 23 de ani, reprezenta întoarcerea armelor în razboiul anti-fascist. Expoziţia „Raving History” semnată Tara (von Neudorf) ne introduce în perioada „glorioasă” a acelor vremuri prin intermediul planşelor şi hărţilor de propagandă comunistă. „Raving History” creionează ce am fost învăţaţi să credem şi să ştim despre noi. Tara (von Neudorf) oferă publicului contemporan imaginea unei lumi răvăşite, în care valorile au fost transformate, reinterpretate, trunchiate sau prea-mărite pentru a servi unor idealuri politice. Tara (von Neudorf) nu propune o imagine idilică sau nostalgică a istoriei, nu face judecăţi de valoare şi nici nu încearcă să se distanţeze de subiect. Tara (von Neudorf) nu se raportează la comunism pentru a fi „cool”, nu se foloseşte de recuzita comunistă – cravata de pionier, costumul de şoim al patriei, secera şi ciocanul – ca simplu element decorativ al unei epoci, care a marcat şi a zdruncinat istoria României. Tara (von Neudorf) prezintă istoria după criteriile şi modul în care o generaţie întreagă a fost obligată să o înveţe.