StatCounter

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Expoziţia „Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti în perioada 1950-1990”


Aproximativ 600 de opere de artă din perioada comunistă sunt prezentate în expoziţia „Artistul şi Puterea. Ipostaze ale picturii româneşti în perioada 1950-1990’, care a fost vernisată joi, la Biblioteca Naţională a României (BNR) din Capitală.
Expoziţia este organizată de Centrul Cultural ArtSociety, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi va dezvălui, în premieră, creaţiile artiştilor români care au refuzat să se conformeze dictaturii comuniste.
Obiectivul proiectului este demontarea ideii că, în cei 40 de ani de regim comunist, s-a creat doar artă proletcultistă. Iubitorii de artă pot descoperi un patrimoniu necunoscut încă şi creat cu preţul unor persecuţii constante.
Expoziţia este curatoriată de criticul de artă Ruxandra Garofeanu, în colaborare cu Dan Hăulică, preşedinte de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă, şi cu pictorul Paul Gherasim (în calitate de consultanţi de proiect).
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 27 septembrie - 2 decembrie 2012, în spaţiul expoziţional de la parter, din Corpul Aula al Bibliotecii Naţionale a României, Bd. Unirii nr. 22.
     Cei interesaţi pot găsi mai multe informaţii despre expoziţie în ziarul Adevărul.