StatCounter

joi, 25 aprilie 2013

Apariție editorială: Ernest H. Lathman, Timeless and transitory. 20th Century Relations Between Romania and the English-Speaking World

Observator cu viziune originală, acută şi perspicace şi analist cu uimitoare eleganţă de stil, profesorul american Ernest H. Latham JR., PH. D. face un interesant cocteil de articole cu privire la diverse aspecte ale istoriei şi culturii româneşti.
ERNEST H. Latham, Jr., Ph.D. este istoric şi diplomat american. El a fost ataşat cultural american în România, între 1983 şi 1987 şi este autorul a numeroase articole şi recenzii despre România. A editat şi a readus în atenţie romanul-reportaj Athene Palace, de contesa R. Waldeck, republicat în mai multe ediţii şi traduceri. A revizuit, printre altele, menţiunile privind România pentru Enciclopedia Britanica, editia 2000. ERNEST H. Latham a fost profesor Fulbright în România, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca si la Universitatea din Bucureşti (2000-2002).
În prezent este coordonator de studii avansate pentru România şi Moldova, la Foreign Service Institute (Departamentul american de Stat).
ERNEST H. Latham, Jr., Ph.D. este doctor al Universităţii din Bucureşti.
Informații preluate de pe site-ul editurii Vremea.

Niciun comentariu: