StatCounter

joi, 30 mai 2013

Apariţie editorială: Constantin Eretescu, Turnul de veghe. Jurnal de exil 1995-2004

Jurnalul de faţă urmează unui alt jurnal, Pensiunea Dina (1984, 1995) şi altor scrieri memorialistice.
Cititorul român va găsi în el o deosebit de interesantă cronică a vieţii de zi cu zi a intelectualului român exilat, cu însingurarea şi dorul de casă pe care le implică îndepărtarea de ţară, frustrări pe care scrisul şi bucuriile intelectului nu le compensează.
O carte care trebuie citită nu numai de colegii de generaţie ai autorului, ci în special de tinerii zilelor noastre, fascinaţi de mirajul Occidentului.
Despre autor

Constantin Eretescu - prozator, etnograf, jurnalist, una dintre personalităţile exilului românesc, a fost un dublu exilat: întâi din Basarabia natală, apoi din România, pe care a părăsit‑o în 1980, emigrând în Statele Unite.
Opera sa cuprinde romane, studii de etnografie şi articole publicate în revistele exilului românesc şi în cele din România. Printre apariţiile de seamă, strălucesc cu precădere studiile etnografice (Fata pădurii şi Omul nopţii sau Ştima apei - 2007), Vrăjitoarea familiei şi alte legende ale lumii de azi (2003), Visul lui Owen (2009), sinteza istorică Folclorul literar al românilor. O privire contemporană (2004), romanele Noaptea (1988), În căutarea Alexandrei (1999), Dragă Maria (2009).
Informații preluate de pe site-ul Editurii Vremea.

Niciun comentariu: