StatCounter

sâmbătă, 15 iunie 2013

Şcoala de Vară „Descoperă România instituţională. Evoluţia sistemului instituţional (1945-prezent)”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer şi Institutul Naţional al Patrimoniului, organizează Şcoala de Vară Descoperă România Instituţională în Bucureşti, în perioada 7-16 iulie 2013.
Şcoala de Vară le propune participanţilor o aprofundare a rolului pe care instituţiile publice îl deţin în societatea românească şi funcţia pe care acestea o îndeplinesc în ordinea socială. Programul este adresat studenţilor sau masteranzilor la unul din profilele: istorie, ştiinţe politice, relaţii internaţionale, studii europene, administraţie publică, management politic, marketing politic, drept, drept european, studii de apărare.


   Pe durata programului participanţii vor avea oportunitatea de a vizita într-un cadru organizat instituţii publice, cu scopul de a înţelege care a fost rolul şi importanţa acestor instituţii în perioada comunistă şi cum funcţionează acestea în prezent. Mai mult decât atât, participanţii vor avea posibilitatea să viziteze două dintre fostele penitenciare comuniste, Râmnicu Sărat şi Fortul 13 Jilava. Astfel, vor avea ocazia să afle mai multe despre regimul de detenţie din penitenciarele comuniste.
Programul include vizite la instituţii reprezentative ale statului precum Parlamentul României, Guvernul României, Preşedinţie, Casa Regală, ministere, ambasade străine în România, cât şi la Reprezentanţa Comisiei Europene şi a Parlamentului European în România, iar o serie de experţi le vor explica participanţilor modul în care instituţiile îşi îndeplinesc funcţiile în prezent.
Studenţii interesaţi să participe la Şcoala de Vară trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-ul www.iiccmer.ro şi să îl trimită împreună cu CV-ul la adresele universitatea@iiccr.ro, toma_ramona18@gmail.com sau theo.george@gmail.com până la data de 23 iunie 2013.
Informații preluate de pe site-ul IICCMER, unde cei interesați pot găsi mai multe informații.

Niciun comentariu: