StatCounter

marți, 8 octombrie 2013

Apariție editorială și conferință: Nicolae Ecobescu, România - supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii Războiului Rece



Cercul Militar Național și Fundația Calea Victoriei invită în 23 octombrie, de la 18:30, pe cei interesați, la conferința d-lui Ambasador Nicolae Ecobescu din cadrul Conferințelor Cercului Militar Național  pe tema: România - Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii zboiului Rece”.
Invitatul va povesti participanților evenimentele și momentele cele mai semnificative prin care diplomația română s-a făcut remarcată într-o perioadă istorică extrem de dificilă pentru statele aflate sub influența URSS. Ceea ce a definit diplomația româna în perioada războiului rece a fost distanțarea graduală, bine gândită, față de Rusia și construirea unei «voci» proprii și a unei politici externe coerente și eficiente.
Moderatorul evenimentului va fi dl. general (r) Mihail E. Ionescu.
Evenimentul va avea loc la Sala de Marmură a Cercului Militar Național.
Cartea cu același titlu, în două volume, a fost lansată în luna septembrie sub egida Fundației Europene „Nicolae Titulescu”. Lucrarea va fi disponibilă în cadrul evenimentului, pentru cei interesați.
Despre Nicolae Ecobescu:
Diplomat cu o lungă carieră, având experienţa unor momente de răscruce în politica lumii, Nicolae Ecobescu reprezintă un reper în jurul căruia se pot reconstitui acţiunile de afirmare a vocii României în concertul naţiunilor. Capacitatea de sinteză şi  analiză a evenimentelor, credibilitatea şi prestigiul de care se bucură distinsul ambasador şi nu în ultimul rând puterea lui de muncă sunt pietrele de temelie care susţin conceperea unei lucrări fundamentale pentru evaluarea corectă a politicii României în anii de după 1945.
Nicolae Ecobescu şi-a asumat sarcina de a porni această operă cu un titlu plin de semnificaţii, care dă sens înţelegerii politicii externe concepute doar la Bucureşti. Coautor şi coordonator discret al studiilor publicate în volume, Nicolae Ecobescu face prin acest eveniment editorial o pledoarie pentru cunoaşterea rădăcinilor politicii externe româneşti de largă respiraţie europeană fundamentate de Nicolae Titulescu” Jurnalul National, Dan Constantin.
Nicolae Ecobescu - Doctor în drept, specialitatea drept internațional public. Diplomat de carieră, gradul de ambasador din 1967. Funcții diplomatice mai importante: Reprezentant al României pe lângă Oficiul European al ONU (Geneva); Șef al delegației române în Comitetul celor 18 state pentru dezarmare (Geneva); Adjunct al Ministrului Afacerilor Externe; Șef al Protocolului de Stat; Ambasador al României în Republica Elenă.
Participarea este posibilă prin înscriere la contact@victorie.ro
Informații preluate de pe site-ul Fundației Calea Victoriei.

Niciun comentariu: