StatCounter

marți, 22 ianuarie 2013

„Ne-am dat la câini!" - un spectacol împotriva uitării


„Cine nu a auzit de Constantin Noica, Nicolae Steinhardt, Elisabeta Rizea, Arsenie Papacioc sau Bartolomeu Anania? La auzul acestor nume ne cutremuram… unii dintre noi știu de ce, alții nu.. Pentru ca toata lumea să știe, Asociația pentru Promovarea Istoriei României (A.P.I.R) a pus în scenă un eveniment teatral unic: „Ne-am dat la caini”!
Alin Panc, președintele A.P.I.R, a gândit acest spectacol ca pe o piesă de teatru total neconvențională și unică în România. „Ne-am dat la câini!” este un tribut adus miilor de intelectuali care au fost torturați în închisorile comuniste. Piesa scoate în evidență trăirile unor oameni care au devenit sfinți prin suferința lor prin versuri compuse și memorate în închisoare de către cei torturați pentru a-i ajuta să supraviețuiască, dar și povestiri tulburătoare din închisorile comuniste.”
Premiera va avea loc pe 25 ianuarie 2013, ora 19.00, la sala Dalles.
Scenariul și regia spectacolului îi aparțin lui Gavriil Pintilie. Din distribuție fac parte: Maria Ploae, Alin Panc, Ion Grosu, Felicia Pinte, Dina Rotaru, Cătalin Panaite, Radu Bânzaru, Vasile Toma, Cătălin Mareș.
Informații preluate de pe HotNews, unde cei interesați pot găsi mai multe detalii.