StatCounter

joi, 21 februarie 2013

Apariție editorială: Revista „Martor”, nr. 17 din 2012

În decembrie 2012 a apărut nr. 17 al revistei „Martor”, având ca tematică Everyday life during communism. History, memory, oblivion / La vie quotidienne pendant le communisme. Histoire, mémoire, oubli.
Pentru cei interesați redau mai jos cuprinsul.

Premiera filmului documentar „Aici Nora Iuga”


Vineri, 22 februarie 2013, în Club A din Bucureşti va avea loc ediţia a VIII-a a CDPL Fest. Invitatul acestei ediţii: scriitoarea şi traducătoarea Nora Iuga. Cu această ocazie, de la ora 19:00 va fi prezentat pentru prima dată documentarul „Aici Nora Iuga”, cu Nora Iuga, Octavian Soviany, Corina Sabău şi Constantin Abăluţă. Regia: Vlad Rotaru. Scenariu şi producţie: un cristian. Filmul a fost realizat cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România.
Nora Iuga este una dintre cele mai apreciate poete, romancieră, eseistă şi traducătoare din limba germană, membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volume de poezii, printre care Vina nu e a mea, Opinii despre durere, Inima ca un pumn de boxeur, Piaţa cerului, Dactilografa de noapte, romane, printre care Săpunul lui Leopold Bloom, Sexagenara şi tânărul, Hai să furăm pepeni, Lebăda cu două intrări, a tradus din limba germană, printre altele, Toba de tinichea de Günter Grass, Animalul inimii, Vulpea era încă de pe atunci vânătorul şi În coc locuieşte o damă de Herta Müller, Pianista de Elfriede Jelinek. În 2007, a primit Premiul Friedrich-Gundolf, oferit de Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, o recompensă care se acordă tuturor celor care contribuie la răspândirea culturii germane în lume. La Cartea Românească, a mai publicat: Fetiţa cu o mie de riduri (2005), Berlinul meu e un monolog (2010) şi Petrecere la Montrouge (2012).
Informații preluate de pe site-ul Agenția de carte.