StatCounter

marți, 9 aprilie 2013

Simpozion comemorativ „Florin Constantiniu” (1933-2013)

Centrul de Studii Ruse şi Sovietice „Florin Constantiniu” din cadrul  Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române are onoarea de a vă invita să participaţi la Simpozionul comemorativ „Florin Constantiniu” (1933-2013).
Evenimentul va avea loc marţi, 9 aprilie, ora 11, la sediul Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, strada arhitect Grigore Cerchez, nr. 16, sector 1, Bucureşti.

Concurs naţional pentru elevi de liceu „Ce înseamnă comunismul pentru mine?”



Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale și Fundația Konrad Adenauer lansează un nou concurs naţional cu tema „Ce înseamnă comunismul pentru mine?”. Vor exista două secţiuni: una de eseuri, care se adresează elevilor din clasele IX-XII şi alta de desen şi alte forme de artă grafică, la care sunt invitaţi să participe elevii de clasele IX-XII de la liceele de artă din România.
Proiectul îşi propune să crească interesul tinerilor pentru istoria recentă a României prin stimularea cercetării personale şi a reflecţiei asupra unei perioade istorice care marchează încă evoluţia şi dezvoltarea societăţii româneşti.
Câștigătorii vor putea participa la Școala de vară de la Făgăraș - Sâmbăta de Sus (elevii din clasele IX-XI), respectiv la Universitatea de vară de la Râmnicu Sărat (elevii absolvenți ai clasei a XII-a).
Mai multe detalii în regulamentul concursului disponibil pe site-ul IICCMER.