StatCounter

marți, 2 iulie 2013

Școala de vară „Ce înseamnă comunismul pentru mine?”, ediția a IV-a, 4-11 iulie 2013, Făgăraș - Sâmbăta de Sus



În perioada 4-11 iulie 2013 va avea loc la Făgăraș - Sâmbăta de Sus ediția a IV-a a Școlii de vară „Ce înseamnă comunismul pentru mine”. Organizatorii ediției din acest an sunt Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Fundația Konrad Adenauer, Fundația Culturală „Negru Vodă” Făgăraș, Memorialul Rezistenței Anticomuniste „Țara Făgărașului”. Finanțarea este asigurată de Fundaţia Konrad Adenauer, IICCMER, Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Făgăraş.
Participanții sunt 15 elevi cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, elevi în clasele X-XII la licee din România, care au câștigat Concursul de eseuri și artă grafică „Ce înseamnă comunismul pentru mine?”.
Proiectul a demarat în 2008 sub egida IICCR în parteneriat cu instituțiile mai sus menționate. Am organizat două ediții, după care, în 2010 proiectul a fost suspendat. În 2011 a fost reluat, IICCMER fiind înlocuit între organizatori de Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România. După o pauză de încă un an, mă bucur că am ocazia să organizez o nouă ediție a acestui proiect de suflet, care mi-a dat șansa să cunosc numeroși tineri extraordinari.
Pentru cei interesați redau mai jos programul ediției de anul acesta a școlii de vară. Versiunea .pdf poate fi descărcată de aici.