StatCounter

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Reportaj pe Antena 3 la „În Premieră” despre partizanii anticomuniști din Banat



Duminică 22 decembrie ora 21, la Antena 3, la emisiunea „În Premieră” va fi difuzat un reportaj despre Nicolae Ciurică, ultimul partizan anticomunist din Banat.
Nicolae Ciurică s-a născut la 15 februarie 1931, în Mărăşeşti, judeţul Mehedinţi. A fost omul de legătură al grupului de partizani anticomuniști condus de Ioan Uță între 1949-1950 și apoi, pentru 4 ani, membru al acestui grup. A fost arestat la 22 aprilie 1954 şi condamnat la 25 de ani muncă silnică pentru acte de teroare. A executat pedeapsa în închisorile Craiova, Jilava, Oradea, Timişoara, Baia Sprie, Gherla. A fost eliberat la 30 iulie 1964. Locuiește în Teregova, Caraș-Severin.
Promo-ul reportajului poate fi văzut aici.
Reportajul integral poate fi vizualizat aici.

Call for proposals: Romanian Studies Conference, April 4 and 5, 2014, Indiana University


On April 4th-5th, 2014, the Romanian Studies Organization at Indiana University will host its seventh annual interdisciplinary conference. This year, the prominent historian Keith Hitchins of the University of Illinois, Urbana-Champaign (http://www.history.illinois.edu/people/khitchin) will deliver the keynote address in conjunction with the launch of his newest book, "A Concise History of Romania" (Cambridge University Press, 2014).

Apariție editorială: Erick Kempka, Ultimele zile cu Adolf Hitler



După sfârșitului celui de-Al Doilea Război Mondial, publicarea memoriilor persoanelor care au interacționat în mod direct cu Adolf Hitler i-a ajutat pe istorici să înțeleagă mai bine personalitatea liderului nazist și să-i reconstituie biografia.
Un asemenea volum este cel semnat de Erich Kempa, șoferul personal al lui Hitler, care i-a fost alături timp de 13 ani, din 1932 (deci înainte de preluarea oficială a puterii!) și până la momentul sinuciderii. Ajuns în serviciul lui Hitler la 21 de ani, Kempka descrie o altă față a lui Hitler, așa cum l-a cunoscut el, și povestește cum a interacționat cu acest șef ieșit din comun. Memoriile lui Kempka sunt completate în cartea de față de un text semnat de Erich Kern, un controversat istoric austriac, autor al mai multor volume revizioniste.
Volumul a apărut la Editura Meteor Press.
Informații preluate de pe site-ul Historia.ro