StatCounter

vineri, 21 martie 2014

A Patra Conferinţă Naţională „Comunismul românesc”, Bucureşti, 27-28 martie 2014



Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi Institutul de Istorie «Nicolae Iorga» au iniţiat, în luna octombrie a anului 2010, proiectul Conferinţa Naţională «Comunismul Românesc» (C.N.C.R.). Proiectul îşi propune instituţionalizarea unei conferinţe naţionale dedicate dezvoltării studiilor privind comunismul românesc în context european. Conferinţa – care are un caracter interdisciplinar şi se adresează tuturor celor interesaţi de analizarea comunismului românesc – se organizează în sala de conferinţe a Institutului de Istorie «Nicolae Iorga» în luna martie a fiecărui an.


Primele trei ediţii ale C.N.C.R. s-au desfăşurat în perioada 17-18 martie 2011, 15-16 martie 2012 şi, respectiv, 14-15 martie 2013, la Bucureşti, cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer.
A patra ediţie a C.N.C.R. este organizată, din nou, cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer şi are ca scop principal prezentarea unor rezultate concrete ale cercetărilor întreprinse de o nouă generaţie de specialişti în istorie recentă. Conferinţa din acest an marchează trecerea a 25 de ani de la prăbuşirea regimurilor comuniste din Europa Centrală şi de Est şi este dedicată evoluţiei cercetărilor privind comunismul românesc în perioada postcomunistă.
Cei interesați pot găsi programul complet al evenimentelor aici.

Niciun comentariu: