StatCounter

duminică, 16 martie 2014

Apariție editorială: Heinz Linge, Cu Hitler până la sfârșit. Memoriile ordonanței lui Hitler

Pe 30 aprilie 1945, Heinz Linge a dat foc trupului neînsufleţit al lui Adolf Hitler, în grădina noii Cancelarii a Reichului, respectând astfel ultima dorinţă a dictatorului. Începând din 1939 a fost ordonanţa lui Hitler şi s-a aflat permanent lângă acesta, având ocazia să afle ca nimeni altul amănunte inedite despre viaţa publică şi privată a Führerului. Memoriile lui Heinz Linge sunt deosebit de importante pentru cei care doresc să înţeleagă cu adevărat atât epoca respectivă, cât şi modul de gândire şi de acţiune al lui Adolf Hitler.

„Memoriile lui Linge oferă un portret extraordinar şi dătător de fiori al omului Hitler. Detaliile banale ale vieţii de zi cu zi a acestuia – programul de somn şi de masă, relaţia cu Eva Braun, chiar şi pasiunea sa pentru bowling – se întrepătrund cu planificarea războiului, coordonarea personalităţilor naziste marcante şi ameninţările cu trimiterea în lagărele de concentrare adresate subordonaţilor pentru cea mai mică inepţie. Această carte este de nepreţuit pentru oricine încearcă să înţeleagă una dintre cele mai celebre personalităţi ale istoriei.” – Joseph Craig, Military Bookclub USA
Despre autor:
Heinz Linge (1913-1980) – membru NSDAP din 1931, a fost zidar, înainte de a se înrola, în martie 1933, în Divizia 1 SS Leibstandarte Adolf Hitler, formaţiune de elită din care făceau parte gărzile de corp ale Führerului. Doi ani mai târziu, ca majordom personal al lui Hitler, avea misiunea de a se ocupa de menajul cancelarului Reichului, iar la scurt timp după izbucnirea războiului în 1939, devine ordonanţa acestuia. Heinz Linge s-a aflat în serviciul lui Hitler timp de zece ani, începând din 1935 până la moartea Führerului, în aprilie 1945. A părăsit printre ultimii buncărul din Berlin, dar a fost prins de sovietici şi trimis la Moscova. În 1950, a fost condamnat pentru crime de război la 25 de ani de muncă silnică, din care a executat cinci, fiind eliberat în septembrie 1955. Linge s-a stabilit în RF Germania, la Hamburg, unde a lucrat ca agent comercial la Delfs-Nordmark-Fertighäuser. Memoriile lui, Cu Hitler până la sfârşit, au fost publicate pentru prima oară în 1980, fiind primite cu mare interes. A decedat la 9 martie 1980 într-o clinică din Hamburg.
Informații preluate de pe site-ul Editurii Corint.

Niciun comentariu: