StatCounter

marți, 25 martie 2014

Apariție editorială; Oana Ilie, Propaganda politică. Tipologii şi arii de manifestare. (1945-1958)

„Doamna Oana Ilie abordează, în cartea de faţă, propaganda Partidului Comunist (Muncitoresc) Român în perioada cuprinsă între instaurarea guvernului Groza (martie 1945) şi retragerea Armatei Roşii (iulie 1958), interval de timp în care România a cunoscut o evoluţie adesea dramatică, generată de o multitudine de factori: context internaţional, ocupaţia sovietică, reorganizarea din temelii a societăţii, dispute la vârful puterii, distrugerea opoziţiei, moartea unor importanţi lideri politici în închisori (Iuliu Maniu, Lucreţiu Pătrăşcanu, Constantin Argetoianu etc.)...

Foarte interesant este capitolul din lucrare consacrat zvonurilor, având un sâmbure de adevăr, multe fiind de-a dreptul savuroase, specifice românilor care ştiu să facă «haz de necaz», să evadeze din realitate şi să se transpună într-o lume diferită de cea concretă, în care-şi duceau viaţa de zi cu zi. Era o formă de autoprotecţie într-u mediu ostil. 
Sunt convins că cititorii vor avea o lectură plăcută şi instructivă în acelaşi timp, luând contact cu o realitate mult mai complexă decât cea acreditată îndeobşte, vor reflecta asupra  «anilor de demult»,  dar şi a realităţilor din zilele noastre.”
prof. univ. dr.  Ioan Scurtu
Informații preluate de pe site-ul Editurii Cetatea de Scaun, unde cei interesați pot găsi mai multe detalii.

Niciun comentariu: