StatCounter

luni, 6 ianuarie 2014

Apariție editorială: Livia Coroi, Al Doilea Război Mondial în memoria veteranilor din zona Brad, județul Hunedoara. Interviuri. Vol. I-II

Au apărut la Editura Argonaut din Cluj-Napoca două volume de interviuri cu veterani din al II-lea Război Mondial, realizate în zona Brad (jud. Hunedoara) de Livia Coroi. Pentru cei interesați redau mai jos cuprinsul acestora. O prezentare mai amplă a volumelor poate fi găsită și pe blogul istoricului Constantin Vasilescu.

Call for papers: Conference „History, Memory and European Identity”, Maastricht, 5-6 June 2014



The History of European Integration Research Society (HEIRS) is seeking papers for its 10th annual conference: “History, Memory and European Identity”. The conference will take place at Maastricht University (NL) from 5-6 June 2014 and aims at bringing together PhD students, young researchers and renowned specialists from both social sciences and history.

Apariție editorială: Dr. Galina Răduleanu, Repetiție la moarte… din spatele gratiilor

În parcurgerea acestei cărți, trebuie luate în considerare câteva aspecte: Întreaga detenție a fost trăită și privită prin prisma unui om abia ieșit de pe băncile facultății, a cărui existență se derulase între poezie, muzică, natură.
Închisoarea a reprezentat pentru mine prima lecție de viață, dar pe care n-am descifrat-o cu profunzimea unui matur. În consecință, multe din colegele de închisoare m-au tratat ca pe un copil, evitând să mi se dezvăluie. De aici rezultă și absența sau creionarea insuficientă a atâtor personaje, care, datorită multor ani de detenție, își închiseseră trecutul în adâncul lor. Dar chiar și în aceste condiții, au constituit pentru mine un model moral și caracterial, pentru care le sunt recunoscătoare.
Volumul a apărut la Editura Sfinții închisorilor.
Informații preluate de pe site-ul Editurii Evnghelismos.