StatCounter

joi, 9 ianuarie 2014

Apariție editorială: Aurel State, Drumul crucii. Amintiri de pe front şi din gulaguri

A apărut prima carte a Editurii ROST, editată în colaborare cu Fundaţia Sfinţii Închisorilor: Aurel State, Drumul crucii. Amintiri de pe front şi din gulaguri, ediţia a III-a, îngrijită şi prefaţată de Anca Crivăţ, cu o postfaţă de Marcel Petrişor şi Răzvan Codrescu.
Volumul, tipărit şi finisat în condiţii de excepţie (legat), are 552 pagini plus 8 planşe foto şi costă 30 de lei.
Detalii despre volum și despre cum poate fi achiziționat se găsesc pe site-ul Rost, de unde am preluat și eu informațiile.

Apariție editorială: Ţărani, boli și vindecători în perioada comunistă. Mărturii orale, Volumele I-II



Semnalez, cu întârziere, două apariții editoriale interesante: Ţărani, boli și vindecători în perioada comunistă. Mărturii orale, volumele I-II.
Volumul I a fost coordonat de Elena Bărbulescu, iar alături de ea la realizarea acestuia au contribuit Constantin Bărbulescu, Mihai Croitor, Ciprian Pavel Moldovan, Alexandru Onojescu, Alina Ioana Șuta. Volumul a apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca în 2010 și poate fi accesat gratuit aici.
Volumul II a fost coordonat de Constantin Bărbulescu, iar alături de el la realizarea acestuia au contribuit, Elena Bărbulescu, Mihai Croitor, Ciprian Pavel Moldovan, Alexandru Onojescu. Volumul a apărut la Editura Mega din Cluj-Napoca în 2011 și poate fi accesat gratuit aici.
Detalii despre cele dou volume mai jos:

Conferințele „Povești din București”: „București, arhitecturi ale puterii comuniste. TVR, Sala Palatului, Casa Poporului”


În cadrul seriei „Povești din București”, luni, 13 ianuarie ora 11 va avea loc conferința „București, arhitecturi ale puterii comuniste. TVR, Sala Palatului, Casa Poporului”.
Conferențiari: Alexandru Matei (scriitor) și Augustin Ioan (arhitect).
Evenimentul va avea loc la Caru’ cu bere, Str. Stavropoleos nr. 5.
Informații preluate de pe pagina de facebook a evenimentului.