StatCounter

joi, 6 februarie 2014

Apariție editorială: volumul VIII al Anuarului IICCMER, Între transformare și adaptare. Avataruri ale cotidianului în regimul comunist din România

La editura Polirom a apărut cel mai recent număr al anuarului IICCMER, Între transformare și adaptare. Avataruri ale cotidianului în regimul comunist din România. Anuarul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Volumul VIII, 2013, număr coordonat de Luciana M. Jinga și Ștefan Bosomitu.
Volumul propune publicului analize referitoare la istoria regimului comunist din România din perspective inedite în discursul istoriografic. Studiile sugerează o abordare de jos în sus a regimului comunist, analizând structuri și practici ale cotidianului. Contribuțiile nu se rezumă la a reconstrui structuri esențiale ale vieții de zi cu zi, ci merg mai departe – identificând acele secvențe ale cotidianului care iau naștere și se dezvoltă în contextul existenței unui dialog între regimul comunist și instituțiile sale, pe de o parte, și societate, pe de altă parte.