StatCounter

miercuri, 10 decembrie 2014

„Ana”, noul film al regizorului Alexa Visarion, în cinematografe din 12 decembrie

Cel mai noul film regizat de Alexa Visarion, „Ana”, se inspiră din traseul prin care regizorul a încercat obsesiv să ecranizeze mitul Meșterului Manole. „Ana” va intra în cinematografe în 12 decembrie.
Din distribuția fac parte: Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vișan, Cristina Drăghici.
Sinopsis: povestea unui bărbat în pragul bătrâneții, a unei tinere ajunsă printr-o întâmplare nefericită prostituată în Italia și a unui adolescent, încercați de viață și care reușesc să comunice, susținuți în dialogul lor de legenda „Meșterului Manole“.
Realitatea și ficțiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul și viitorul le invadează simultan existența. Într-un loc al așteptării, pe malul unui lacul încă nepângărit de oameni, cei trei își intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului.
Erotismul și poetica acestui film sugerează stresant și periculos lipsa de șansă a trei generații. Singura lumină poate fi inițierea și înălțarea bisericii în sufletul lor.


Dezbatere: „Credință și demnitate - ieri și azi


Instaurarea regimului comunist în România a presupus atât anihilarea unor caractere și formarea silită a altora, cât și privarea de libertate și identitate personală, respectiv națională. Din păcate, la mai bine de două decenii după prăbușirea acestuia, în contextul unei profunde crize moral-spirituale, datorate aparentei lipse de modele, societatea și, mai ales, tinerele generații, s-au cufundat într-un imobilism al gândirii și al acțiunii, resimțit atât la nivelul societății civile, cât și la nivel politic.
Cu toate acestea, pentru fiecare tânăr, ca promotor al schimbării, trebuie să existe un moment cheie, un punct de plecare în conștientizarea apartenenței sale la un popor demn, care nu și-a plecat nicicând capul atunci când a fost vorba de cele mai de preț valori ale sale.