StatCounter

sâmbătă, 20 decembrie 2014

Apariție editorială: Daniel Hrenciuc, Între destin şi istorie: Germanii în Bucovina (1918-2012)

La editura Argonaut din Cluj-Napoca a apărut în urmă cu aproape un an volumul Între destin şi istorie: Germanii în Bucovina (1918-2012), semnat de Daniel Hrenciuc, care abordează o serie de aspecte privind istoria comunităţii germane din Bucovina în perioada 1918-2012.
Cei interesați pot găsi o prezentare amplă a volumului pe blogul lui Emilian Drancă.

Apariție editorială: Ovidiu Ivancu, Identitate culturală și mental colectiv românesc în postcomunism (1990-2007). Mituri, imagini, percepții, repoziționări



Semnalez cu întârziere apariția volumului semnat de Ovidiu Ivancu, Identitate culturală şi mental colectiv românesc în postcomunism. Imagini, mituri, percepţii, repoziţionări, apărut la Editura Eikon în 2013.
În cele 346 de pagini ale volumului autorul face o analiză a evoluţiei mentalului colectiv în relaţie directă cu fenomenele culturale româneşti din post-comunism.

New book: Sanda Borșa, Between Propaganda and Repression: The Collectivization of the Romanian Agriculture and the Metamorphoses of the Rural World (1949-1962)



At Mega Publishing House from Cluj-Napoca was print a new book about collectivization of the Romanian agriculture.
For those who are interested in this subject, I present the content of the book:


Apariție editorială: Mihai Croitor, Sanda Borșa, Moscova 1963. Eșecul negocierilor sovieto-chineze



A apărut sub egida editurilor Mega și Eikon din Cluj-Napoca volumul de documente Moscova 1963. Eșecul negocierilor sovieto-chineze. Acesta poate fi achiziționat de pe site-ul editurii Mega.
Pentru cei interesați redau mai jos cuprinsul.