StatCounter

luni, 28 martie 2016

Expoziție: „Crini printre zăbrele”. Destine de femei în represiunea totalitară


„Expoziția documentară prezintă destinele a 13 femei care au cunoscut abuzurile și teroarea aparatelor represive ale celor trei dictaturi cunoscute de România în secolul XX. Fie că au militat în Mișcarea Legionară, fie că au fost doar soții sau surori ale unor fruntași legionari, ori au participat activ la rezistența anticomunistă, aceste ființe gingașe au suportat arestările, anchetele, detenția și, în unele cazuri, chiar moartea în condiții bestiale. Unele din ele au născut în închisoare copii ce au devenit deținuți politici chiar de la naștere.

Tratamentul inuman cunoscut de aceste ființe în timpul celor trei dictaturi demonstrează caracterul criminal și abuziv al tuturor totalitarismelor, indiferent de ideologia care stă la baza lor.”
Evenimentul este organizat de Fundația Ion Gavrilă Ogoranu și se va avea loc la „Casa Cu Rost”, Calea Victoriei 155, Tronson 8, Etaj intermediar, Sector 1, București, joi, 31 martie 2016, ora 18.
„NOTĂ: Scopul acestui demers expozițional este unul exclusiv cultural și istoric, propunându-și să aducă la cunoștința publicului o temă istorică tabu până la căderea regimului totalitar, în decembrie 1989. Sperăm că prin cunoașterea și conștientizarea istoriei recente, societatea românească nu va mai repeta niciodată experiențele sângeroase ale secolului trecut. Orice intenție de natură ideologică sau politică este exclusă.”
Informații preluate de pe pagina de facebook a evenimentului.

Niciun comentariu: