StatCounter

vineri, 21 octombrie 2016

Autobiografia sociologică și istoria recentă. Discuție cu Septimiu Chelcea

„În prima conferinţă din ciclul Serilor de istorie socială din acest an universitar, Asociaţia Română de Istorie Socială şi Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti au plăcerea să vă invite la o discuţie cu profesorul Septimiu Chelcea, sociolog, pe marginea volumului memorialistic «Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015», apărut în acest an. 
Evenimentul va avea loc marţi, 25 octombrie a.c., de la ora 17, la Sala de Consiliu (et. 1) a Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, Bdul Regina Elisabeta nr. 4-12, sect. 5, Bucureşti.”

Colocviul Opération Villages Roumains: Un model de solidaritate europeană.Reacția împotriva proiectului comunist de sistematizare a satelor (1988-1989)


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) organizează joi, 3 noiembrie 2016, începând cu ora 9.30, la Jockey Club din Bucureşti (Strada Episcopiei nr. 9), colocviul “Opération Villages Roumains: Un model de solidaritate europeană. Reacția împotriva proiectului comunist de sistematizare a satelor (1988-1989)”.
Programul evenimentului este disponibil aici.
Limbile colocviului: română și franceză.
Mai multe detalii despre proiect pe site-ul IICCMER, de unde am și preluat informațiile de mai sus.

Lista tristeții (foști deținuți politici care ne-au părăsit) - Radu Câmpeanu

S-a născut la 18 februarie 1922 în București și a absolvit Facultatea de Drept și Științe Economice din București (1945). A fost președintele Tineretului Universitar Național Liberal și conducătorul comitetului studențesc care a organizat ultima mare manifestare anticomunistă, la 8 noiembrie 1945.