StatCounter

vineri, 6 ianuarie 2017

Call for Papers: Conferinta Naționala „Comunismul Romanesc”, editia a VII-a, București, 30-31 martie 2017

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” (I.I.N.I.) organizează anual, ȋncepȃnd cu anul 2011, Conferinţa Naţională „Comunismul Românesc” (C.N.C.R.). Conferința este dedicată studierii comunismului românesc în context est-central european.
Până acum au fost organizate şase ediţii ale C.N.C.R. Cea de-a șaptea ediție a C.N.C.R. (CNCR VII), care va avea loc în perioada 30-31 martie 2017, va fi organizată în colaborare cu Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti și va beneficia, la fel ca şi ediţiile precedente, de sprijinul generos al Fundaţiei Konrad Adenauer.

CNCR VII marchează scurgerea a patruzeci de ani de la apariţia unor fenomene dizidente semnificative în Europa Centrală şi de Est, precum Carta 77 sau Mişcarea Goma, și va dezbate probleme legate de critica regimurilor comuniste, mergând de la dizidenţă radicală şi protest public până la opoziţie tăcută şi rezistenţă de zi cu zi.
Propunerile de comunicări – titlul comunicării, însoţit de un rezumat de 300–500 de cuvinte – se vor transmite pe adresele oficiale de E-mail ale instituțiilor organizatoare (C.N.S.A.S. și I.I.N.I.) până la data de 30 ianuarie 2017.

Niciun comentariu: