StatCounter

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Cultură și Libertate. Retrospectiva celui mai mare festival de film istoric din Europa, în premieră la București


„În perioada 12-14 mai 2017, Institutul Francez din București va fi gazdă a proiecțiilor celor mai apreciate pelicule din cadrul Festival International du Film d’Histoire de Pessac 2016. Este pentru prima dată când acest festival din Franța este prezentat la București, evenimentul fiind rezultatul parteneriatului dintre festivalul din Pessac și Festivalul de Film Istoric Râșnov, organizat de Asociația Mioritics.
Încadrându-se în tema Cultură și Libertate, proiecțiile festivalului au fost prezentate publicului francez în noiembrie 2016 și vor fi văzute de iubitorii filmului din București la cinematograful Elvira Popescu. Tematica abordează percepția creatorilor (artiști și oameni de cultură) asupra libertății în diferite contexte istorice, de la epoca Iluministă la protestele din 1968, ilustrată atât în documentare, cât și în filme de autor.
Programul include 5 documentare (L’Occupation sans relâche, les artistes pendant la guerre; Drieux la Rochelle, Aragon, Malraux: d'une guerre à l'autre; Les Artistes et le parti. 1945-1968; Entre deux mai. 1968-1981; Les Artistes et la politique), 3 filme de lung metraj (Le Nègre des Lumières; La fille de Brest; Balzac et la petite tailleuse chinoise) și 3 dezbateri despre condiția artistului în diferite perioade istorice recente.” 
Toate detaliile evenimentului se găsesc pe: https://www.facebook.com/filmistoricrasnov/

Niciun comentariu: