StatCounter

miercuri, 1 noiembrie 2017

Apariție editorială: Ioan-Aurel Pop, Ioan Bolovan, Oana Mihaela Tămaș (coord.), Între pasiune și profesie. Istoriografia românească la început de mileniu

Volumul reunește studiile prezentate în plenul Congresului Național al Istoricilor Români, 25-28 august 2016, organizat de Universitatea „Babeș-Bolyai” în colaborare cu Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române.

Apariție editorială: Cristian Vasile (coord.), "Ne trebuie oameni!" Elite intelectuale și transformări istorice în România modernă și contemporană





Această carte se dorește a fi o analiză asupra unui proiect societal și intelectual de generare, reconversie și supraviețuire a elitelor academice și profesionale românești de la finalul secolului al XIX-lea până în contemporaneitate.

Apariție editorială: Apostolos Patelakis, Războiul civil din Grecia (1946 – 1949) și emigranții politici greci în România (1948-1982)

„Războiul Civil (1946 – 1949) a fost una dintre paginile cele mai dramatice ale istoriei grecești din secolul al XX-lea. În timp ce în 1945, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, majoritatea covârșitoare a țărilor aliate priveau cu optimism spre viitor, Grecia intra într-un catastrofic război fratricid.